Wedstrijdverslagen Recreanten Mix

Wedstrijdverslag recreantenmix zondag 8 april 2018.

De eerste wedstrijd was tegen Spirit Mix 8.

De eerste set begonnen we goed en met Ieke in de ploeg, als vervangster van Marrit, werd er goed gespeeld tot zelfs een voorsprong van 11 - 8.

Toen de tegenstander bij 11 - 11 gelijk kwam leek het net of de zelf vergaten hoe volleybal te spelen. Af en toe waren er nog mooie rally’s, maar uiteindelijk werd de set kansloos verloren. 25 - 14.

De tweede set begon weer redelijk (Giel in de plaats van René). Tot 10/12 punten ging het gelijk op. Maar toen kregen wij een dipje. Er ging een jongeman serveren bij de tegenstander. We kregen zijn service maar niet onder controle en verloren we 7 à 8 punten. De achterstand kregen we niet meer ingehaald. Langzaam liep de tegenstander verder uit en verloren we met 25 - 16.

De derde set (weer met René voor Giel) was eigenlijk een kopie van de tweede, maar er werd heel hard gewerkt. Het ging wel een beetje beter. Weer 10 tot 12 punten en een dipje. En dus liep de tegenstander weer enkele punten uit. En weer kregen we het gat  niet gedicht. Toch wel goed gespeeld, hoor. De eindstand was 25 - 19.

Het zoontje van Nathalie heeft geteld, wat hem heel goed af ging.

De tweede wedstrijd was tegen de nr. 2 van de poule (Ovoco Mix 3) en zou een zware wedstrijd worden. Het leek toch wel redelijk goed te gaan. Het ging in de eerste set ook redelijk goed. Nu ook weer een dipje, maar we kwamen goed terug. Toch konden we het niet winnen. 25 - 21 verlies.

In de tweede set ging het slechter. Giel, die weer was ingevallen voor René, kreeg last van zijn rug halverwege de set, dus kwam René hem weer vervangen. Maar het was eigenlijk al te laat. 25 - 13 verlies.

In de pauze kwamen enkel supporters: de man van Nathalie met hun dochter.

De derde set begonnen we weer voortvarend. We kwamen voor en hielden dat tot ongeveer 11 punten vol. Toen kwam de tegenstander beter in z’n spel en moesten we onze meerdere erkennen. Met toch wel goed spel verloren we op deze zonnige zondag met 25 - 19. Zoals altijd waren we soms te laat met reageren. Onze motto moet dan ook zijn: Eerder starten!!

Vandaag hadden we gespeeld met Marieke (onze aanvoerder), Giel, Ben, Nathalie, Günther, Ieke (onze invaller) en René. En natuurlijk Christine onze (vaste) coach!  

Het was de laatste wedstrijddag van het seizoen 2017 - 2018. Het was een redelijk seizoen, maar de laatste wedstrijden ging het niet zo heel goed. Te weinig pass en te weinig aanval. Over het algemeen was het wel gezellig. We accepteren het als we een keer iets fout doen. Het is niet erg als we verliezen als de tegenstanders gewoon beter zijn. We hebben in ieder geval een plezierig seizoen gespeeld.

Eindstand van de klasse “hoog”: 1. Smash ’83  2. Ovoco, 3. Peter Peters 2, 4. Peter Peters 1, 5. Spirit en 6e en laatste Minerva.

Dit verslag is ook weer door enkelen van ons team geschreven. Hartelijk dank aan de auteurs.

Wedstrijdverslag recreanten mix I op zondag 18 maart 2018.

De eerste wedstrijd is tegen Smash ’83 I.

Op de een of andere manier is het altijd leuk spelen tegen hen. Meestal gaat het goed tegen elkaar op, ondanks dat zij 4 lange mannen in het team hebben staan. Op dit moment staan zij bovenaan, dus wordt het een zware pot.

We begonnen de eerste set met lange rally’s en ging het goed gelijk op. Tot 15 - 15! Toen trokken zij een sprintje en konden wij het niet meer bijbenen. Helaas verloren met 25 - 19.

Ook de tweede set ging in het begin goed gelijk op, maar hielden wij het niet zo lang vol, mede door een hele sterke serie services van één persoon. Wij konden dat helaas niet onder controle krijgen. Door ook nog enkele persoonlijke fouten, zakten we helemaal in. Verloren met 25 - 14.

In de derde set leek het dat de benzine op was. Het lukte niet meer, er werd niet meer geroepen, te weinig bewogen en elkaar niet meer aangemoedigd. Eindstand 25 - 7!!

De tweede wedstrijd was tegen Peter Peters I. Zij staan tweede op de ranglijst. Dus dat werd weer knokken.

In tegenstelling tot de eerste wedstrijd is het spelen tegen Peter Peters voor ons nooit een wedstrijd waar we naar uitkijken. Geen leuke spelers en een ontzettend vervelende coach, die zijn mond geen moment kan houden.

Toch begonnen we redelijk en maakten we het hen in eerste instantie best wel moeilijk, maar dat duurde helaas niet erg lang. Verloren met 25 - 10. De tweede en derde sets waren een kopie van de eerste met setstanden  25 - 14 en 25 - 12. Een wedstrijd om snel te vergeten!

Ondanks dat we deze beide wedstrijden met redelijk grote achterstanden hebben verloren, bleef de stemming binnen het team goed. In de tweede wedstrijd werd wel weer elkaar positief benaderd. Er werd gelachen en af en toe een dolletje. En zo hoor het ook!

Omdat wij de laatste wedstrijden (in de play-off) allemaal verloren hebben, staan we nu laatste in 3e klasse hoog. We hebben nog 2 wedstrijden om hier iets aan te doen……..

Wedstrijdverslag recreanten mix 1 op 4 maart 2018.

Vandaag de eerste wedstrijd van de play-offs. We zitten in het bovenste gedeelte, nl. op de vierde plaats.

Als eerste waren we voor deze eerste wedstrijd, tegen Peter Peters 2, zelf met 7 man en de coach aanwezig. De eerste set was geen succes, helaas. De tegenstander had veel aanvallen en wij te weinig blok en tevens konden wij niet op tegen de draagballen van de overzijde. Toch waren er soms lange rally’s, maar waren we  niet in staat deze te winnen. Er was te weinig spirit.

De tegenstander was veel sterker en veel te goed met de aanval.

In de 2e set werd René gewisseld voor Giel. Ook deze set verliep heel moeizaam. Wij kwamen niet in ons spel. Zeker toen de “waterpoloër” weer aan het net stond. Hij ging nog net niet met zijn arm een paar keer op en neer voordat hij “gooide”, zoals dit bij waterpolo gebruikelijk is.

Na deze set was onze coach naar de scheidrechter gegaan om te vragen of zij daar op wilde letten. Zij had het niet gezien. De aanvoerder van Peter Peters vond dat het allemaal volgens de regels was!! Het was wel frappant, dat het in de 3e set niet meer voorkwam! Niet dat ons spel toen beter werd, ondanks dat René Giel weer had vervangen. Ook de onderlinge verstandhouding werd er niet beter op. Het was de slechtste wedstrijd van ons dit seizoen. De setstanden zal ik u maar onthouden. Het was diep triest!

Zou het er aan gelegen hebben dat zowel Jack als Ben niet aanwezig waren?    

Wedstrijdverslag 4 februari 2018.

Vandaag 2 wedstrijden in Oss. De eerste wedstrijd zou verplaatst worden naar woensdag 21 februari, maar de competitieleider besliste dat dat niet mocht. Zou te laat zijn om de play-off wedstrijden in te delen. Alhoewel…. Deze beginnen pas op 4 maart!! 

Dus zaterdagavond kregen we het bericht dat deze toch gespeeld moest worden. Maar met de huidige technieken is een groepsapp zo verstuurd.

Helaas kan Jack niet meer mee doen. Hij heeft al langer last van zijn rug/heup en schouder. Nu was het zo erg dat hij er niet meer van kon slapen. Advies van de dokter: niet meer volleyballen! Een grote domper voor Jack en ook voor ons natuurlijk.

En omdat Marrit op vakantie was en Nathalie geblesseerd, ging Bianca mee. En Esther, de dochter van Marieke was ook aanwezig, als supporter dan.

De eerste wedstrijd was tegen Smash’83 1.

Het eerste punt was voor ons, maar daarna komen we op achterstand van 6 - 2, maar die pakken we terug naar 14 - 10. Deze voorsprong weten we door René T. met geplaatste smashes en door Yvonne  met servicedruk te behouden. Een winst van 25 - 16.

In de tweede set staan we al vlug met 4 - 0 achter. We houden deze achterstand en door te weinig opslagdruk, te veel persoonlijke fouten, gaan we met 17 - 12 naar een time-out. Ondanks de aanwijzingen van de coach, weten we het tij niet te keren en de tweede set verlezen we met 25 - 20.

De derde set begon goed. Al gauw stonden we 10 punten voor. Maar de tegenstander kwam terug bij eerst 17 - 12. Erop en erover noemt men dat en het werd 21 - 24. We gingen ervoor, maar het lukte niet om nog gelijk te komen en de set nog te winnen met 26 - 24. Dat zou mooi zijn geweest, maar het lukte niet. Jammer.

De tweede wedstrijd was tegen Smash’83 1, die bovenaan staan met een puntje meer dan wij.

Esther (groep 4) schrijft een stukje van het verslag:

“Mama ging goed en de rest ook, al werd de wedstrijd verloren. Maar wel goed gespeeld en de tegenstanders waren ook goed.”

Het liep zeer gevarieerd, zeg maar. Goede en lange rally’s, die vaak nipt verloren werden. René voelt nog steeds wat dat inhoudt. Dan weer bagger van de onderste plank. Deze set ging roemloos verloren.

En net als je denkt “het kan niet vel slechter” dan komt de derde set. Iedereen uit positie, slechte balbehandelingen, geen of slecht blok (laat staan blokdekking) enz. enz. dus nog roemlozer verloren.

Vermoedelijk zijn we onze tweede plaats in de ranglijst kwijt. Op naar de play-offs.

Onze supporter Esther heeft ons heel goed aangemoedigd. Ze heeft ons ook op snoepjes getrakteerd. EN… zij heeft voor iedereen een persoonlijke tekening gemaakt.

Zulke supporters willen we meer….

Wedstrijdverslag recreanten mix zondag 21 januari 2018.

Vandaag was het een thuiswedstrijd in Die Heygrave. Een rommelige dag met veel “zieke” wedstrijdteams en daarmee vervallen wedstrijden.

De eerste set ging moeizaam, maar toch gewonnen met 25 - 17.

De tweede set hebben we weggegeven met 25 - 19.

De derde set was het heel spannend: 24 - 18 voor. De tegenstander kwam terug: 24 - 23, maar op het nippertje gewonnen 25 - 23.

Vandaag was onze coach afwezig, maar wel een vervanger, de geblesseerde Jack. Met 7 mensen hadden we een team, waardoor Ben op  mid moest spelen. Tegenstander LOV, die zouden we makkelijk aan moeten kunnen, maar daar was strijd voor nodig!

Vandaag goede support van Bianca en van de kinderen en partner van Nathalie. Gezellig!!

De hoofdmoot van dit verslag is geschreven door Giel.

Wedstrijdverslag Recreantenmix zondag 17 december 2017.

Vandaag een groot team aanwezig (voor 2 wedstrijden tegen Effen Serieus M3 en M2) en dichtbij, nl. De Schans en Den Bosch. Een toer om er te komen was het wel met alle wegomleidingen. Een krap veld aan alle zijden en vrij glad, maar daar had ook de andere partij last van.

De eerste set was een makkie, weinig spel, veel dode ballen en dus een winst van 25 - 12 voor ons.

Omdat we veel wisselspelers hebben kon het alle kanten op, maar dat was niet nodig.

In de tweede set 3 andere spelers in het veld, effen wennen, maar daarna vol aan de bak. Het ging leuk tegen elkaar op en op het laatst nog een sprintje en weer winst 25 - 22.

Ook de derde set begonnen we met weer een ander opstelling met een achterstand, later kwamen we terug en ging het een tijdje gelijk op. Uiteindelijk gewonnen met 25 - 19.

De tweede wedstrijd.

We hadden na de overwinning in wedstrijd 1 een wedstrijd pauze. Wel moesten we een wedstrijd fluiten. Günther heeft dit gedaan, bijgestaan door Nathalie (tellen) en na een tijdje kwam René Nathalie aflossen. Daarna waren we weer zelf aan de beurt op hetzelfde veld.

Yvonne moest naar huis, jammer, maar de bank kreeg wel versterking.

De wedstrijd werd sterk begonnen en al snel stonden we met 10 - 4 voor, vooral door goede servicedruk van Marrit en Jack. We drukten de tegenstander in een tweede time out bij 18 - 5. Door een paar eigen fouten kwamen ze even terug, maar de set werd netjes met 25 - 20 gewonnen.

De tweede set ging in het begin gelijk op. Sterker nog: af en toe stonden we achter, maar we bleven redelijk bij. Een tactische time out van onze coach en we vonden de spirit weer. Met geconcentreerd spel haalden we bij en direct gingen we door. De tegenstander moest vluchten in een time out, omdat we flink door speelden. Deze set wisten we, eigenlijk nog gemakkelijk, te winnen met 25 - 20.

De derde set met Jack en Giel op de bank ging vrij goed. We pakten al gauw een kleine voorsprong met zeer bijzondere ballen (ja, je ziet het weinig op de Nederlandse velden, maar bij ons dus wel!!). De voorsprong gaven we niet meer weg en bouwden die langzaam uit. Eén time out toen de tegenstander enkele punten achterelkaar scoorde en het was precies op tijd. De set werd gewonnen met 25 - 17, met Marrit als spelverdeler en René op buiten.

Weer 6 punten in de pocket.

Ook dit verslag kent meerdere auteurs.

Wedstrijdverslag Recreantenmix zondag 3 december 2017.

Voor de meesten was het weer extreem vroeg opstaan voor een zondag. De reis was naar Oss, naar de Rusheuvel, voor het eerste partijtje, tegen Spirit M8.

Omdat Marieke afwezig was vanwege haar werk, was René aanvoerder. De eerste set begonnen we goed. Al snel stonden we een punt of 8 voor en het leek alsof iedereen wakker was. Goede opslagdruk maakte het verschil. Maar toch vielen we terug in slaap en kon de tegenstander terugkomen. De set werd toch nog gewonnen met 25 - 21.

In de tweede set heeft het team goed gespeeld. We vochten voor elke bal. Ook nu stonden we in het begin enkele punten los, lieten de tegenstander dichterbij komen en maakten toen weer een eindsprintje. Gewonnen met dezelfde cijfers: 25 - 21.

De derde set begonnen we weer met de service. De aanvoerder van dienst had immers voor de eerste set de service gekozen. In die derde set begonnen we direct met servicedruk. Eigenlijk begonnen we onmiddellijk met een fikse voorsprong. En die gaven we niet meer weg. We speelden geconcentreerd en bereikten een redelijk niveau. De tegenstander gaf het op en we walsten over hen heen: 25 - 6.

Vandaag vroeg opgestaan om een kwartier te laat te beginnen (hadden dus een 15 (!) minuten langer kunnen slapen.) Enkele spelers waren nog niet echt wakker, maar op de “automatische piloot” bleek het toch te gaan: 3 - 0 winst!!

Wat ook opviel was de positieve sfeer en het sportieve en eerlijke gedrag van beide ploegen, waardoor het een leuke pot was.

De tweede wedstrijd was tegen Spirit M7. Ook deze begonnen we geconcentreerd. Maar de tegenstand was groter dan in de eerste wedstrijd. Dank zij, vooral van Yvonne en Jack, goede services stonden we redelijk snel op een comfortabele voorsprong. En toen had Jack een service die op het net terecht kwam, leek te blijven liggen, maar toen bij de tegenstander op de grond viel. Na een fijn gespeelde set, hebben we gewonnen met 25 - 16.

In de tweede set was de tegenstand zo goed als weg. Dankzij zeer goede services (alweer) van Yvonne en Jack (alweer zo’n ziekenhuisbal op het net), stonden we in no time zover voor dat we eigenlijk niet meer konden verliezen. We hebben allemaal goed en geconcentreerd gespeeld en dan win je dus met 25 - 7.

Bij de derde set werd en een beetje teveel geklooid en ging het aardig gelijk op, maar gelukkig konden we op het laatst toch doorzetten. 25 - 19.  

Een mooie 3 - 0 winst.

En dus 6 punten vandaag, zodat we nu op de tweede plaats staan!!

Het dutje dat Jack tussen de wedstrijden door gedaan had, had hem zichtbaar goed gedaan!

Zie foto. En van niet iedereen mocht gezien worden, dat hij liever even een dutje deed! (Ben!). Zie foto.

Ook deze verslagen zijn weer door diverse spelers geschreven, hier en daar wat aangevuld door de coach.

Wedstrijdverslag recreanten Mix 1 zondag 12 november 2017.

Eerst 2 telborden halen ion de Dillenburcht en vervolgens wachten op de korfbal in Die Heygrave. Dan op 2 velden fluiten, waarvan er één nogal lang duurde. Maar dan toch tegen Peter Peters Mix 2 (met die “ouwe gek” en die “handballer”).

We moesten vandaag thuis spelen, maar moesten nog wachten met opbouwen, maar omdat we met veel mensen waren, was dat zo klaar. En het voordeel was, dat we goed warm waren, voor de wedstrijd begon.

In de eerste set speelde Giel en Marcel (Hans) en zat René op de bank. De eerste set ging vrij geconcentreerd en we wonnen met 25 - 13.

In de tweede werd Giel gewisseld voor René. René, die tot voor kort altijd als spelverdeler speelde, viel goed in. Zijn eerste 3 aanvallen waren gelijk 3 punten, de basis voor het overwinning van de tweede set.

Deze set gaf ook een stabiel beeld. De tegenstanders waren niet bij machte ons warm te houden, waardoor de blessure van Jack opspeelde en Marcel zijn plaats innam. Met het grote gat in het midden bij de tegenpartij hebben we ze ingemaakt met nogmaals 25 - 13.

In de derde set dreigden we even te verslappen ten gevolge van de overwinningsroes. Maar gelukkig rechtten we onze ruggen, behalve Jack dan, want die zat op de bank. Gewonnen met 25 - 16.

De tweede wedstrijd, tegen Peter Peters Mix 1, met Nathalie in de basis, begonnen we goed, maar dit keer moesten we echt volleyballen. Het ging heel lang gelijk op, maar Peter Peters trok toch aan het langst eind. We verloren met 21 - 25.

Een tactische wissel, met Marcel (Hans) en René en uiterst geconcentreerd spel, wisten we de tweede set met 25 - 19 te winnen. Dus de derde set ging het erom! Het spel ging op en neer. Langzaam pakten we een kleine voorsprong. Deze voorsprong lieten we niet meer los. Met een prachtige laatste bal van Yvonne werd de derde set door ons gewonnen met 25 -20.

Uitslag 2 -1! Dat wil zeggen: vandaag 5 punten!!!!

Wedstrijdverslagen van Recreanten Mix 1 op zondag 29 oktober 2017

Vuurdoop tegen Ovoco Mix 4.

Was het de noeste trainingsarbeid? De sporen van Halloween? Of toch de extra slaap vanwege de wintertijd? Feit is dat we geen kind hadden aan de eerste tegenstander van het seizoen. Ovoco 4 trad aan met een onwennig zestal, vier dames en twee heren, dat het tempo en de servicedruk absoluut niet aan kon. Want zie: 8 services van Yvon en daarna meteen 6 van Hans (René van der Drift).

In de tweede set begonnen we matig, maar bogen we een achterstand snel om in een voorsprong. Het was echt erop en erover.

Na drie sets, 25 - 15, 25 - 11 en 25 - 9  was de verwarring compleet. Want hoe zat het nu, was Günther René en René Hans en speelde Ben nu wel of toch niet?

Wij konden tevreden naar de kantine.

 

Tweede wedstrijd tegen Ovoco Mix 3.

Een heel ander team, dat zou blijken.

“Hans” verliet ons na de eerste wedstrijd, maar Jack kwam de ploeg versterken.

De eerste set speelde ook Ben terug, maar soepel liep het niet. Het spel was bij momenten mooi, maar te vaak werden die lange rally’s net verloren of zag de scheidsrechter de bal net anders dan wij. Door gebrek aan spelplezier en motivatie, net te veel persoonlijke fouten en te weinig opslagdruk en/of te slordige passes, werd de eerste set met 25 - 18 verloren.

In de tweede set leek de motivatie om onduidelijke redenen nog verder gezakt. Slordig spel maakte dit niet beter. In de tweede helft werd er beter overgespeeld en ging het iets beter en werden er vooral veel servicepunten gemaakt. Met 25 – 21 verloren. Helaas.

De derde set paste goed bij de hele wedstrijd, ging duidelijk op en neer. We wisselden goede en minder goede momenten af, ook per persoon. In het begin konden we bij blijven bij Ovoco, maar na 15 - 15 ging het minder. Ook deze verloren, ook met 25 - 21. Achteraf gezien toch redelijk gespeeld tegen een team dat gedegradeerd was uit de tweede klasse.

Deze wedstrijdverslagen zijn uiteraard weer geschreven door meerdere spelers.

Komende activiteiten

zo mei 06
Minerva clubdag

Minerva Kleding Webshop:

 

Sponsoren Minerva: