Wedstrijdverslag Dames 1

Zaterdag 24 februari was een dag die al snel in beeld kwam in de loop van het seizoen, de wedstrijd tegen VC WIK. Trainer Jos had ons goed voorbereid toen de dag ook daadwerkelijk aan brak! Langs de kant hielpen de geblesseerden mee om het team aan te moedigen en toe te juichen. De wedstrijd was breed onder de aandacht gebracht. Zeker 70 man zat op de tribune!!

Na de warming-up en na de eerste bal van onze mini van de maand, Lisa, begon de belangrijke wedstrijd dan echt. Al snel werd duidelijk dat we aan elkaar gewaagd waren en dat continu focus nodig zou zijn om niet op achterstand te komen. Serverend werden we flink onder druk gezet. Ook aanvallend liet VC WIK goed zien wat ze in huis hadden. Daarbij kwam ook een sterke pass van hun kant, waardoor het zoeken was waar en hoe we konden scoren. Toch lukte het ons om met kei hard werken en een flinke dosis enthousiasme, de dames van WIK te overrulen. Twee sets in the pocket. Laura hield het voor gezien en gaf haar kleintje wat rust. Ze maakte ruimte voor Fleur. De spannende 3e set begon. We kregen de service van VC Wik niet op alle momenten goed onder controle, waardoor de set nog spannender werd dan de eerste twee. Toch kwam we voor te staan en kwamen we op setpoint. Meerdere setpoints gingen voorbij, maar helaas kwamen we niet tot scoren. Toen werd het verschil weer twee puntjes, waardoor we wisten het is nu of nooit. Gelukkig konden we de set naar ons toetrekken met 28-26.
De overwinning behaald, maar dat smaakte natuurlijk naar meer. Vol vertrouwen de 4e set in. Het leek erop dat we WIK wat meer uit balans kregen. Zij maakten wat meer foutjes dan de andere sets, terwijl stabiel bleven in ons spel. 4-0 overwinning was een feit!!

We staan (weer) op een comfortabele eerste plek! Doordrukken, dichtknijpen en vasthouden!!