Jeugd Heusden

Voor de jeugd zijn er binnen volleybalvereniging Minerva verschillende mogelijkheden om te volleyballen. Wat is er nu mooier dan samen met je teamgenootjes knokken voor de overwinnning? Je leert samenwerken, elkaar te waarderen en niet te vergeten, te incasseren wanneer je een keertje verliest.
Binnen volleybalvereniging Minerva bestaan er twee jeugklassen. Wat dit in houdt staat hieronder beschreven.

CMV (Cool Moves Volley) volleybal:
Het CMV volleybal is met name voor de jongere spelers en speelsters van 7 t/m 12 jaar.
Tijdens de trainingen op dinsdagavond in sporthal Die Heygrave in Vlijmen (van 18:00 tot 19:00 uur) en op vrijdagavond in sporthal De Hoge Heide in Vlijmen (van 18:00 uur tot 19:00 uur) leren ze spelenderwijs de grondbeginselen van het volleyballen. Klik hier voor achtergrondinformatie
Door het seizoen heen vinden er op een aantal zondagen de zogenaamde wedstrijddagen plaats. Deze worden gehouden bij de diverse volleybal verenigingen in de regio.
Op een wedstrijddag worden er onderlinge wedstrijden gespeeld waarbij de punten genoteerd worden en aan het einde van het seizoen wordt er gekeken wie er de meeste winstpunten heeft van alle wedstrijddagen.

Junioren volleybal

Hieronder vallen de spelers en speelsters van 12 t/m 18 jaar.
Deze jeugd leert de regels zoals men deze hanteert bij het volleyballen in het algemeen met een aantal restricties qua nethoogte en veldgrootte. Ook wordt er meer getraind op technieken en worden er op zaterdag uit- en thuiswedstrijden gespeeld.

Alle jongens en meisjes tot 12 jaar mogen altijd drie keer gratis komen proef trainen tijden een van onze CMV/jeugd trainingsavonden.
Wil je een keer mee komen trainen om te kijken of volleybal ook iets voor jou is, meldt je dan wel even vooraf aan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat de trainer of trainster weet dat je komt.

Ook voor algemene vragen wat betreft de jeugd binnen volleybal vereniging Minerva kunt u uw vragen richten tot de jeugdcommissie door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kijk voor meer algemene informatie over CMV en het juniorenvolleybal ook eens op de website van de nevobo: Klik hier voor CMV en klik hier voor de junioren